Solbeskyttelse på terrassen: Elegant beskyttelse

Solbeskyttelse på terrassen: Elegant beskyttelse
Om sommeren kan temperaturene stige kraftig, noe som gjør det både usunt og ubehagelig å sitte utendørs uten solbeskyttelse. Men du trenger ikke å la deg hindre i å kunne slappe av på ditt uteområde. Med en god skyggeløsning på terrassen sørger du for skygge som gjør temperaturene akkurat passe behagelig.

Men hva er viktig å vurdere for en god solbeskyttelse? Og hvilke muligheter finnes for terrassetak med solbeskyttelse? I PERGOLUX er vi eksperter på pergolaer, og vil vise deg hvilke alternativer du har.

Hvilke typer solbeskyttelse finnes?

Vil du tilbringe tid ute, men solen skinner så sterkt at det raskt blir for varmt? Da bør du finne en måte å få skygge på. En solbeskyttelse er den ideelle løsningen. Slik unngår du å dehydrere eller få solstikk ved sterk stråling fra solen.

Men ved første øyekast er det ikke alltid så enkelt å finne riktig solbeskyttelse for hagen eller terrassen. Lær mer om bruk av pergolaer, solseil og parasoller som solbeskyttelse!

Frittstående terrassetak som solbeskyttelse

For optimal solbeskyttelse er et terrassetak ideelt. Pergolaer er utmerket for å omskape ditt uteområde til en oase for velvære. De hjelper ikke bare med å holde vind og vær ute, den beskytter også mot skadelig UV-stråling.

Spesielt en pergola med lamelltak er en passende solbeskyttelse for terrassen. Lamellene kan åpnes og lukkes fleksibelt, slik at du kan justere solstrålene etter eget ønske.

Men det er ikke bare fra solstråler ovenfra du bør beskytte deg. Også fra siden kan solen komme inn og plage, selv om nordmenn flest er glade i litt sol også. Da kan en vegg med trelameller være ideell. Den slipper bare noen få solstråler gjennom og fungerer samtidig som en skjerm mot innsyn. I tillegg kan du dekorere din pergola for å tilpasse den til din personlige stil.

Solseil som terrassetak

Et solseil monteres ikke fast, men spennes opp når det trengs. Det består vanligvis av et tekstil som absorberer UV-stråler. Slik fungerer det som en fleksibel solbeskyttelse for hage og terrasse.

  • Den største fordelen med et solseil er at det er mobilt. Sammenfoldet tar det lite plass, slik at du enkelt kan oppbevare det etter bruk. Det egner seg også godt på reise.

  • Det er imidlertid mindre motstandsdyktig mot vind og vær. En pergola gir mer stabilitet, siden den er fast forankret i bakken. Et terrassetak som solseil kan derimot raskt rive seg løs og bli ødelagt i sterk vind.

  • Om denne typen solbeskyttelse også beskytter mot regn, avhenger av produktet. Hvis et solseil er laget av høyverdig PVC, kan det også holde regnet ute, slik at du kan tilbringe tid utendørs selv i dårlig vær. Parasoller:

Alternativer for små terrasser

En annen form for beskyttelse er parasoller. De er spesielt egnet for små terrasser. De passer godt hvis en pergola ikke er passende for ditt uteområde. Parasoller er ganske fleksible i bruk, Men de kan lett bli skadet av vind og vær, så du bør være ekstra forsiktig med denne typen solbeskyttelse.

Derfor er solbeskyttelse viktig

De som liker å tilbringe tid utendørs om sommeren, bør ikke droppe beskyttelse mot solen. Grunnen er enkel: UV-stråler kan forårsake både umiddelbare og langsiktige skader. De påvirker ofte huden negativt. Solbrenthet er en konsekvens av intens soleksponering som mange kjenner til og som kan gi videre konsekvenser. Men også ødeleggelser for øynene kan oppstå.

Videre kan kroppen raskt dehydreres hvis man utsettes for sterk solstråling for lenge. Dette kan føre til kretsløpsproblemer. Derfor er solbeskyttelse en god løsning for å motvirke alle disse negative følgene.

Dette betyr selvsagt ikke at du ikke kan tilbringe tid i solen i det hele tatt. Bare når solen er spesielt sterk, bør sol-inntaket begrenses til et minimum. En fleksibel solbeskyttelse hjelper deg med å sørge for skygge akkurat når du trenger det.

Kjøp solbeskyttelse hos PERGOLUX

Vil du tilbringe tid ute selv ved høye temperaturer og fortsatt nyte hagen din til tross for sterk UV-stråling? Våre PERGOLUX-pergolaer fungerer godt som solbeskyttelse. Oppdag også vårt skyggegivende pergola-tilbehør! Slik er du optimalt beskyttet og kan nyte sommeren i skyggen. Selv ved høye temperaturer er det da behagelig å oppholde seg på terrassen og i hagen.

Har du spørsmål om PERGOLUX sitt tilbud? Eller ønsker du individuell rådgivning? Ta gjerne kontakt med oss. Vi er tilgjengelige både via videomøte, chat eller telefon. Dra nytte av vår mangeårige erfaring og ekspertise innenfor pergola og solskjerming. Vi vet hva som gir deg en god solbeskyttelse.


#farge_antrasitt
PERGOLUX Screen S1
fra 8.995 kr
#farge_antrasitt
PERGOLUX Pergola S1
fra 38.000 kr
Pergolux varmelampe i antrasitt
PERGOLUX Varmelampe
3.600 kr
#variant_skyveglass-uten-ramme
PERGOLUX Glassvegger S1
fra 21.700 kr
PERGOLUX Screen S2
fra 12.400 kr