Pergola på terrasse | Hvilke muligheter finnes det?

Pergola på terrasse fremsidebilde

Nå som våren endelig er kommet, er det mange nordmenn som ønsker å ta uteplassen sin til et nytt nivå med en pergola. En pergola kan ramme inn uteplassen og kan skape en lun og tørr sone, beskyttet mot vær og vind. Dette gjør det mulig å nyte uteplassen hele året rundt. Mange har gjerne et flott terrasse-område de ønsker å oppgradere med en pergola, men lurer på litt på om det mulig å feste pergolaen på terrassen i det hele tatt. I dette blogginlegget vil du kunne lese mer om hva som er viktig å tenke på når man skal montere pergola på terrasse.

Pergola på terrasse

En PERGOLUX pergola er designet for å kunne monteres og festes så fleksibelt og enkelt som mulig. Du kan feste pergolaen din på mange forkjellige underlag. Les mer her om hvilke underlag vi anbefaler og hvordan du fester pergolaen på dem.

Mange nordmenn velger å montere sin PERGOLUX pergola på terrassen. Dette gir terrasseområdet helt nye bruksmuligheter. Mange velger for eksempel å montere pergoalen rett over terrassedøren. Dette skaper et uteområde rett utenfor døren, hvor man kan nyte frisk luft uten å måtte beskymre seg for vær og vind.

En pergola på terrassen vil også kunne skape en sone for sosiale sammenkomster - skulle det være grillfest eller noe så simpelt som en rolig kaffe ute i frisk luft.

3x3 pergola antrasitt frittstående på terrasse

Hvordan fester man pergolaen på terrassen?

Når man skal feste pergolaen på terrassen, er det et par ting som er viktig at man vurderer.

Det aller viktigste er at pergoalen sitter så fast som mulig til underlaget. Slik vil du sikre at pergolaen står støtt under dårlig vær med sterk vindkast. Det er derfor utrolig viktig når du fester pergolaen på terrassen, at du fester den til bjelkelaget under. Det vil altså ikke holde å feste pergolaen kun til terreassebordet. 

Når du skal feste pergolaen til bjelkelaget under, anbefales det å benytte kraftige treskruer i galvanisert eller rustfri utførelse. Om skruehodet er lite, bør det benyttes en skive i samme utførelse.

Montering underlag terrasse

Veggmontert eller frittstående? 

En annen viktig ting man bør vurdere når man skal kjøpe en pergola - er om den skal være veggmontert eller frittstående. Her er det flere faktorer som spiller inn - men det kan være lurt å stille seg følgende spørsmål:

- Skal pergolaen monteres inntil veggen (f. eks over terrassedøren)? 

I dette tilfelle har du forskjellige muligheter. Mange kunder velger å montere sin frittstående pergola inntil veggen med alle søylene - men ønsker man en mer stilren overgang fra veggen utover vil en veggmontert løsning være den beste. På en veggmontert pergola vil du kun trenge halvparten av søylene. Det vil altså si at du ikke vil få noen søyler stående inntil veggen.

- Ønsker jeg å kunne flytte pergolaen til en annen lokasjon ved behov? 

Her er en frittstående modell den beste løsningen. Kanskje du er usikker på om du ønsker å ha pergoalen inntil husveggen - og finner senere ut av at du ønsker å flytte den lenger ut på terrassen. Da er en frittstående modell fleksibel og ville kunne flyttes rundt - da den kommer med alle søyler inkludert.

- Har jeg vinduer som kan kræsje med søylene?

I tilfeller hvor man har vinduer hvor pergoalen skal monteres, kan en veggmontert modell være den beste løsningen. Da vil du som tidligere nevnt slippe å sette opp halvparten av søylene - og vil kun få søylene som skal monteres på frontsiden til pergolaen ut fra veggen. Du vil altså med en veggmontert løsning ikke få søyler som står i veien for utsikt.

Hvorfor velge en pergola fra PERGOLUX?

I samarbeid med vårt søsterselskap UteDesign, har vi utviklet og designet en pergola som har som mål å kunne passe inn hos de fleste nordmenn. Under utviklingen var det spesielt tre områder som sto som nøkkelfokus: Kvalitet, stilrenhet og enkel montasje. Norske ingeniører har nøye gått gjennom detaljene og sørget for at produktet er robust og egnet norske forhold. Resultatet ble vår PERGOLUX pergola.

Vi har også forenklet prosessene med å montere pergolaen. Blant annet har vi “kliks” løsninger for lamellene, og braketter for screens. Dette gjør en vanligvis tung og avansert prosess mye lettere.

Oppsumering

En PERGOLUX pergola på terrassen er en flott oppgradering som gir mange nye bruksmuligheter. Du kan både ha pergolaen din montert inntil veggen - eller frittstående hvor enn du selv måtte ønske det. I tilegg har du mulighet til å bestille flere tileggsprodukter til din pergola - som for eksempel: Varmelamper, screens (sidevegger), spilevegger og i nær tid både skyvbare glassvegger og LED belysning.

Bestill nå for å sikre deg levering i mai/juni!


Salg
#farge_antrasitt
PERGOLUX Screen S1
fra 7.199 kr Normal pris 8.995 kr Spar 20%
Utsolgt
#farge_antrasitt
PERGOLUX Pergola S1
fra 28.879 kr Normal pris 38.000 kr Spar 24%
Pergolux varmelampe i antrasitt
PERGOLUX Varmelampe
3.600 kr
Salg
#variant_skyveglass-uten-ramme
PERGOLUX Glassvegger S1
fra 17.359 kr Normal pris 21.700 kr Spar 20%
Salg
Pergolux LED lys, RGB, varm og kald hvit
PERGOLUX LED-Lys S1
fra 2.629 kr Normal pris 3.500 kr Spar 25%