Levering 📦

Vi har 5-14 dagers leveringstid på alle våre produkter med mindre vi er tom på lager for produktet eller noe annet er beskrevet på produktsiden

Pergolaen blir levert via Bring med semitrailer. Om det er tilkomst hvor du skal ha pergolaen levert, vil Bring kjøre pergolaen helt hjem til deg.

Bring vil ta kontakt med deg før utkjøring fra deres nærmeste terminal for å avtale et leveringstidspunkt.

Pergolaen blir levert i kolli på en palle, på ca. 40-50kg per pakke. Det er viktig at du avtaler et leveringstidspunkt hvor du har mulighet til å være tilstede for å hjelpe til med å ta imot leveransen.

Montering 🧑‍🔧

PERGOLUX pergola kommer i standardstørrelsene 3x3m, 3x4m, 4x4m og 4x6m. Ønsker du en annen størrelse enn dette kan pergolaen også enkelt spesialtilpasses.

Tilpasning av høyde:

For å tilpasse høyden på pergolaen må søylene kappes. Søylene er i aluminium som er et relativt mykt materiale. Høyden kan derfor enkelt kappes ved hjelp av kappsag med treblad om du kapper litt rolig. Eventuelt kan du benytte en vinkelsliper eller baufil. Vi anbefaler å dekke til kappflaten med silikon eller spraye over med sinkspray for å unngå at aluminiumen oksiderer.

Når høyden er kappet må du gjenge opp nye hull til bunnplaten. Verktøy for å gjenge opp får du kjøpt hos Biltema eller en byggevareforhandler nær deg.

Tilpasning av bredde:

Ønsker du å tilpasse bredden på pergolaen kan dette gjøres i lengderetning. Lamellene er plassert per 12cm og du kan derfor kappe bjelkene mellom hver av lamellene. Bredden kappes enkelt ved hjelp av kappsag med treblad om du kapper litt rolig. Eventuelt kan du benytte en vinkelsliper eller baufil. 

Når bjelken er kappet må du også kappe en skinne i toppen og takrennene i samme lengde. Til slutt må du borre noen nye hull i bjelken for innfestning.

Garanti ved tilpasning:

Om du tilpasser din pergola vil du ikke miste garantien på pergolaen som helhet. Du vil kun miste garantien på de delene du tilpasser.

Tilbehør ved tilpasning:

Ved tilpasning av din pergola vil du miste muligheten for enkelte tilbehør, men frykt ikke - du kan fortsatt tilpasse din pergola med masse flott ekstrautstyr!

Tilpasning av høyde:
Ved tilpasning av høyde vil du ikke lenger kunne montere glassvegger siden disse har en fast høyde. Du vil derimot fortsatt kunne benytte deg av screens og annet tilbehør.

Tilpasning av bredde:
Ved tilpasning av bredde vil du ikke lenger kunne benytte deg av våre PERGOLUX Screens. Du kan likevel fortsatt benytte deg av våre glassvegger (bunn- og toppskinnen må da kappes til) og masse annet flott ekstrautstyr.

For ytterligere forklaring med bilder, klikk her.

Det går fint an å feste utstyr til rammen i pergolaen for å gi den et mer personlig preg, men slike tilpasninger gjøres på eget ansvar (spør oss gjerne i chatten for veiledning).

Skal du for eksempel feste en varmelampe kan denne skrus fast til bjelken i toppen. Eventuelt kan du bestille en PERGOLUX varmelampe som du enkelt fester til takrennen med eget innfestningsststem.

Ja det er mulig! Fest eventuelle vegger i bjelken og/eller søylene. Pass på att du ikke skrur inn i takrennen for å unngå lekkasjer.

Eventuelt kan du bestille PERGOLUX Glassvegger som er spesialtilåpasset din pergola. Da får du god beskrivelse på hvordan de enkelt kan monteres.

Vi beregner normalt 3-5 timer for 2 personer å montere pergolaen, men dette varierer selvsagt veldig fra person til person.

Vi beregner normalt 1 time for å montere en screen eller en spilevegg mot pergolaen etter at pergolaen er satt opp.

Det må/bør være fast underlag under pergolaen slik at man kan skru pergolaen fast til underlaget. Med fast underlag menes terrasse i treverk eller betong.

Absolutt ikke!

Vi har utarbeidet en god monteringsveiledning slik at du enkelt kan montere den selv. Vi presiserer at det anbefales å være 2 personer for å montere pergolaen. Om du ikke ønsker/er i stand til å montere pergolaen selv, anbefaler vi at du tar kontakt med en håndverker nær deg.

Teknisk 📐

Ja! Vi tilbyr screens, spilevegger eller glassvegger som får din uteplass til å bli en mer lun og vindstille plass. Psst! Glassvegger er best for vindredusering.

Taket er dimensjonert for 60kg/kvm og tåler derfor en del snø. Snør det mer enn dette skal lamellene stå i åpen posisjon slik at snøen detter gjennom.

Pergolaen er testet i sterk vind, men vi anbefaler alltid å la lamellene stå åpen når pergolaen ikke er i bruk for at pergolaen ikke skal bli et stort vindfang og dermed ødelagt av vinden.

Lamellene på taket er laget slik at vannet renner ned i en renne på siden av pergolaen som fører vannet til utsiden av pergolaen.

Pergola vil nok anses som en «mindre frittstående bygning» og det betyr at skal den unntas søknadsplikt må den være minst 1.0m fra nabogrensen. Vi anbefaler å lese hva vi skriver om dette her eller hva direktoratet for byggkvalitet skriver her.

Vedlikehold 🌦

En PERGOLUX pergola er i utgangspunktet et vedlikeholdsfritt produkt. Vi anbefaler likevel å benytte smøring på sprayboks 2 ganger per år på alle bevegelige deler. Før oppstart om våren og før vinteren.

Pergolaens byggemateriale er pulverlakkert aluminium. Dette gjør at produktet tåler å stå ute om vinteren. Den tar ikke skade av normal kulde og varme.