Levering 📦

Vi har 2-5 dagers leveringstid på alle våre produkter med mindre vi er tom på lager for produktet eller noe annet er beskrevet på produktsiden

Pergolaen blir levert via Bring med semitrailer. Om det er tilkomst hvor du skal ha pergolaen levert vil Bring kjøre pergolaen helt hjem til deg.

Bring vil ta kontakt med deg før utkjøring fra deres nærmeste terminal for å avtale et leveringstidspunkt.

Pergolaen blir levert i 4 pakker på ca. 40kg per pakke. Det er viktig at du avtaler et leveringstidspunkt hvor du har mulighet til å være tilstede for å hjelpe til med å ta imot leveransen.

Montering 🧑‍🔧

PERGOLUX pergola kommer i standardstørrelsene 3x3m, 3x4m, 4x4m og 4x6m. Ønsker du en annen størrelse enn dette kan pergolaen også enkelt spesialtilpasses.

Tilpasning av høyde:

Bruk egnet sag og kapp søylene til riktig høyde. Deretter må du borre 4 nye hull til søylefoten. Når søylene er kappet anbefaler vi at enden hvor det har vært kappet dekkes til med silikon eller lakk.

Tilpasning av bredde:

Ønsker du å tilpasse bredden på pergolaen kan dette gjøres i lengderetning. Lamellene er plassert per 12cm og du kan derfor enkelt kappe bjelkene mellom hver av lamellene. Når bjelken er kappet må du også kappe en skinne i toppen og takrennene i samme lengde.

Det går fint an å feste utstyr til rammen i pergolaen for å gi den et mer personlig preg, men slike tilpasninger gjøres på eget ansvar (spør oss gjerne i chatten for veiledning).

Skal du for eksempel feste en varmelampe kan denne skrus fast til bjelken i toppen. Vi anbefaler at det benyttes selv-borende aluminiums skruer for å unngå at skruen korroderer.

Ja det er mulig! Fest eventuelle vegger i bjelken og/eller søylene. Pass på att du ikke skrur inn i takrennen for å unngå lekkasjer.

Vi beregner normalt 3-5 timer for 2 personer å montere pergolaen, men dette varierer selvsagt veldig fra person til person.

Vi beregner normalt 1 time for å montere en screen eller en spilevegg mot pergolaen etter at pergolaen er satt opp.

Det må/bør være fast underlag under pergolaen slik at man kan skru pergolaen fast til underlaget. Med fast underlag menes terrasse i treverk eller betong.

Absolutt ikke!

Vi har utarbeidet en god monteringsveiledning slik at du enkelt kan montere den selv. Vi presiserer at det anbefales å være 2 personer for å montere pergolaen. Om du ikke ønsker/er i stand til å montere pergolaen selv, anbefaler vi at du tar kontakt med en håndverker nær deg.

Teknisk 📐

Ja! Ved å bruke PERGOLUX Screens kan du lukke sidene for vind. Du kan også installere PERGOLUXspilevegg for å redusere vinden. På grunn av mellomrom mellom spilene er denne ikke vindtett men vil redusere vindmengden betraktelig. Selvtilpassede løsninger som glass etc. Er også mulig.

Taket er dimensjonert for 60kg/kvm og tåler derfor en del snø. Snør det mer enn dette skal lamellene stå i åpen posisjon slik at snøen detter gjennom.

Pergolaen er testet i sterk vind, men vi anbefaler alltid å la lamellene stå åpen når pergolaen ikke er i bruk for at pergolaen ikke skal bli et stort vindfang og dermed ødelagt av vinden.

Lamellene på taket er laget slik at vannet renner ned i en renne på siden av pergolaen som fører vannet til utsiden av pergolaen.

Pergola vil nok anses som en «mindre frittstående bygning» og det betyr at skal den unntas søknadsplikt må den være minst 1.0m fra nabogrensen. Vi anbefaler å lese hva vi skriver om dette her eller hva direktoratet for byggkvalitet skriver her.

Vedlikehold 🌦

En PERGOLUX pergola er i utgangspunktet et vedlikeholdsfritt produkt. Vi anbefaler likevel å benytte smøring på sprayboks 2 ganger per år på alle bevegelige deler. Før oppstart om våren og før vinteren.

Pergolaens byggemateriale er pulverlakkert aluminium. Dette gjør at produktet tåler å stå ute om vinteren. Den tar ikke skade av normal kulde og varme.