Utestue inspirasjon 2023

Utestue inspirasjon


Med en utestue på din terrasse vil du få et elegant uterom som både ser bra ut og gir gode, fleksible muligheter. Utnytt uteplassen din til det maksimale og la hverdagene i utestuen bli verdsatte høydepunkter! Mange setter pris på god utestue inspirasjon før de skal gjøre investeringen om sin egen lekre utestue.

Utestue i glass

De fleste moderne utestuer har et rammeverk av aluminium, og i taket og veggene er det glass som er enten isolert eller uisolert.

Noen har behov for en forlenget stue hvor utestuen skal brukes som et oppvarmet uterom med samme temperatur som inne. Da benyttes gjerne isolerte glass og gulv med varmekabler. En slik utestue blir ofte veldig kostbar og er i de fleste tilfeller ikke nødvendig i forhold til den bruken som er tiltenkt. 

De fleste velger å gå for en uisolert utestue som likevel kan brukes de største delene av året ved hjelp av gode varmelamper og riktig tilbehør. 

PERGOLUX Crystal utestue

Uisolert utestue

En uisolert utestue kan ha glass i ulike tykkelser og det varierer om utformingen på utestuen er kubisk eller har en helning på taket. Selv om utestuen ikke er isolert, vil du kunne nyte stunder der ute også på kaldere dager - du kan enkelt montere opp varmelamper som tillater en behagelig temperatur i utestuen.

Det finnes mye på markedet og det er ikke alltid lett å vite hvilken modell du bør gå for eller hva som gir deg den beste kvaliteten for pengene. Når du skal velge deg din nydelige utestue, er det noen detaljer du bør være ekstra oppmerksom på. 

Eksempler på elementer av stor påvirkning som kan være nyttig for deg å vurdere, er glassets tykkelse, hvor fleksible dørene er med tanke på åpning og retning, samt størrelse på profiler - det påvirker designet på utestuen din. 

Glasstak som har både herdet og laminert glass, sikrer at glasset ikke kan knuse i store farlige biter, samtidig som det blir holdt sammen av lamineringen. 

Kan du bestille utestuen din på faste standardmål så vil det også gjøre at du får et veldig kostnadseffektivt produkt som blir langt rimeligere enn om du må få den laget på spesialmål.

PERGOLUX Crystal Utestue Inspirasjon 2023


3 Gode tips til å innrede utestuen din 

En utestue i seg selv er et elegant tilskudd til uteplassen, med de lekre glassveggene som bevarer utsikten og skaper et magisk uterom. Lurer du på hvordan du best kan innrede utestuen din? Det finnes mange gode muligheter for hvordan du kan optimalisere den utestuen du velger! 

Designet på utestuen kan være preget av en kubisk utforming eller skrått glasstak. Utestuer som har en helning på taket får et glasstak som tåler en større last enn helt flate tak, noe som ofte er en stor fordel i det nordiske klimaet med snø. Et glasstak som tåler høy last gjør det også enklere å vaske, da en i mange tilfeller kan gå på taket.

For å skape ditt personlige preg i utestuen din, kan du følge disse tre enkle, betydningsfulle tipsene. 

1. Innred med møbler og masse tekstil

For å skape den beste stemningen i utestuen din, kan du dekorere med stilfulle møbler, lune puter og myke tepper. Lykter og planter gir også et positivt løft og bidrar til at naturen føles enda nærere og magien strømmer på.

Bruk gjerne dekorasjoner og møbler som best får frem ditt personlige preg og gir deg lyst til å oppholde deg i utestuen i både kaldt og varmt vær (Pass på! det kan være du ikke klarer å forlate utestuen igjen om du trives for godt).

PERGOLUX Crystal Utestue Inspirasjon 2023

Utestue Inspirasjon 2023 PERGOLUX Crystal Utestue


2. Få frem lys og varme

Veldig mange benytter seg av sjarmerende lyslenker og gode varmelamper for å få den lune stemningen og varmen de ønsker i utestuen. Det er også populært å få frem sitt personlige preg som gir deg en hjemmekoselig atmosfære. Her er det kun fantasien som setter grenser. Lys er alltid hyggelig, og du kan benytte både kunstige og levende lys. Jo flere stemningsfulle momenter, desto bedre! Hvor fint er det ikke å kunne ta morgenkaffen ute i din egen innglassede utestue og nyte tilværelsen ute - men fortsatt "inne"?! 

Utestue inspirasjon - ting å gjøre i utestuen
PERGOLUX Crystal Utestue Inspirasjon

3. Tilfør enda mer belysning

LED-spotter er et populært tilvalg som lysner opp de mørkere kveldene og fremhever den lekre utestuen. Ved å dimme lyset opp eller ned, kan du få belysningen i ønsket styrke etter hvilken stemning du er klar for. Benytter du både LED-spotter, varmelamper, lyslenker og noen fine møbler med lune pledd, da har du en komplett utestue hvor du kan nyte både sene kvelder og tidlige morgener.

LED-spotter til utestue - PERGOLUX Crystal LED-spotter

 

Hvorfor utestue?

Så... Hvorfor investere i en utestue?
I utestuen sitter du skjermet for vær og vind samtidig som du beholder utsikten og lyset. Det gir en egen ro i sjelen å bevege seg ut i den naturnære atmosfæren hvor du er omkranset av transparente glass på alle sidene. Naturen med sin frihetsfølelse gir et godt avbrekk fra hverdagens travelheter. Dette gjør at utestuer brukes til alle mulige anledninger og blir stadig mer populært og etterspurt. 

Utestuer brukes populært til rekreasjon med en god bok, tacofredag med familien, morgenkaffe mens utsikten nytes, eller en hyggelig vinkveld med gode venner. Mulighetene er uendelige - det som er sikkert er at uteplassen får en langt større bruksmulighet enn tidligere, noe både uteplassen og du fortjener!

Med utestuen din kan du kan sitte ute i lune omgivelser på de litt kalde sommerdagene eller nyte de krystallklare vinternettene. Det fine er at du sitter egentlig ute - samtidig som du sitter inne. En naturnær og magisk opplevelse som umiddelbart gir deg følelsen av frihet og som tillater deg å lade batteriene mellom slagene i hverdagen.

PERGOLUX Crystal Utestue

 PERGOLUX Crystal Utestue


Montering av utestue

Mange utestuer kan være kompliserte å montere og det kreves fagkyndige personer til å sette den opp. Dette bidrar veldig ofte til en økt kostnad som man ikke kan velge bort.

Det finnes likevel utestuer hvor fokus på smarte og intuitive løsninger bidrar til at montering kan gjøres av personer uten fagkompetanse. Dette er mer vanlig for utestuer som leveres på standardmål hvor det heller ikke er behov for vanskelige tilpasninger. På den måten sparer du inn mye av kostnaden og får en elegant utestue til en veldig god pris.

Har du en utestue på standardmål men ønsker fortsatt å få hjelp til montering av denne, kan du raskt få kontakt med dyktige montører som kan gjennomføre oppsettet av din utestue. 

 PERGOLUX Crystal Utestue Inspirasjon 2023

3 kjappe steg til å skaffe seg en kostnadseffektiv utestue i dag!

 1. Mål opp lengde, bredde og høyde

Finn frem målebåndet og ta en tur ut på uteplassen din der hvor du drømmer om å plassere din egen utestue. Mål opp lengden langs husveggen, dybden ut på terrassen og høyden i bakkant hvor utestuen skal veggfestes. Det finnes også frittstående utestuer på markedet men det mest populære er veggmontert.
Når du har målene klare på din uteplass, kan du vurdere om du er heldig og kan gå for en utestue med faste standardmål. 

 

 2. Spør en utestueekspert 

Selv om målene er klare og du vet hvilken størrelse du kan gå for, er det ikke uvanlig at det dukker opp noen spørsmål. En utestue er en god investering som du skal ha glede av i lang tid, og det er fint å være sikker på at du tar det rette valget. En rådgiver som til daglig jobber med utestuer, kan være god å spørre og gjøre avgjørelsen lettere for deg. Populære gratistjenester som veldig mange ønsker, er å gjennomføre en videobefaring hvor du kan se produktet utstilt og få svar på alle dine spørsmål, eller en samtale på telefon eller chat. 

 

3. Bestill i god tid

Våren og sommeren er populære tidspunkter for å nyte tiden i utestuen. Mange forbinder disse årstidene med sesong for utestue og pergola. Derfor velger også en del å bestille utestuen sin på dette tidspunktet. Det mange glemmer å tenke på er at det ofte er svært høy etterspørsel på produktene, samtidig som produksjonen trenger noe tid før det er klart for levering. Leveringstid er derfor noe du bør ta med i beregningen, og sørge for at du bestiller din utestue i god tid. Trendene viser tydelig at flere og flere starter tidlig på året med kartlegging av uteplassen og bestiller produktene i måneder før de skal ha den montert. Trenger du noe avklart, kan du raskt få hjelp av en hyggelig rådgiver slik at du blir klar for å investere i din utestue!

 


Salg
#farge_antrasitt
PERGOLUX Screen S1
fra 7.199 kr Normal pris 8.995 kr Spar 20%
Salg
#farge_antrasitt
PERGOLUX Pergola S1
fra 28.879 kr Normal pris 38.000 kr Spar 24%
Pergolux varmelampe i antrasitt
PERGOLUX Varmelampe
3.600 kr
Salg
#variant_skyveglass-uten-ramme
PERGOLUX Glassvegger S1
fra 17.359 kr Normal pris 21.700 kr Spar 20%
Salg
PERGOLUX Screen S2
fra 9.920 kr Normal pris 12.400 kr Spar 20%