Utekjøkken: Slik nyter du maten utendørs

Utekjøkken: Slik nyter du maten utendørs

Er du blant dem som elsker å tilbringe tid utendørs og ønsker å lage mat til deg selv og gjestene dine ute? Da er utekjøkken den perfekte løsningen. På denne måten flytter du raskt kjøkkenet ut i det fri og kan tilberede deilige måltider i naturen.

Men hva er viktig å tenke på når du skal få på plass et utekjøkken? Hvilke kriterier bør et utekjøkken oppfylle? Og med hvilke løsninger blir utekjøkkenet ikke bare praktisk, men også et ekte blikkfang? Hos PERGOLUX kan du finne gode tips til hva som er viktig.

Hvorfor er utekjøkkenet så populært?

De som har et uteområde, tilbringer som regel mye tid der. Man samles med venner og familie, nyter god mat og drikke sammen og prater i timesvis. Selve matlagingen skal heller ikke undervurderes. Alt i alt er det noe spesielt med å dele måltider. Men ville det ikke være enda bedre å kunne tilberede hele måltidet ute og slippe å hente ut de ferdige rettene inne fra huset?

Et utekjøkken gir deg nettopp denne muligheten. Det blir et kjøkken ute i hagen der du kan tilberede de lekreste retter. På den måten slipper du å forlate gjestene dine når du lager maten. I tillegg er det mulig å samarbeide om matlagingen. Dette gjør din neste hagefest til en ekte suksess.

Med utekjøkken skaper du flere muligheter utendørs til å benytte uteplassen din. Du kan for øvrig ikke bare grille der, slik mange gjerne tenker. Siden et utekjøkken kan utstyres med alt du trenger, kan du lage hva som helst som faller deg inn. Vanligvis består det i det minste av en kjøkkenbenk. De som har nok plass, kan også få mye glede av å installere en koke-øy. Disse gode tipsene kan være nyttige å tenke gjennom når du planlegger terrassen din.

Utekjøkkenets utseende kan i seg selv imponere. Enten det er utført i tre eller en variant i rustfritt stå, så finnes det noe for enhver stil. På denne måten forbedrer du det visuelle inntrykket av uteområdet ditt og sørger for et ekte blikkfang.  

 

Oppbyggingen av det optimale utekjøkkenet

Det finnes mange måter å utforme utekjøkken på. Grill og vask bør absolutt være til stede. Ofte er grillen fast integrert i utekjøkkenet i hagen. Ved siden av finner man ofte en vask som kan brukes til å vaske frukt og grønnsaker, samt til håndvask for hygienens skyld. Mange synes også at en pizzaovn er viktig for å kunne lage ferske pizzaer med sin helt unike smak på sommeren.
Man setter opp sitt eget utekjøkken slik det passer inn hos seg, og både griller og annet utstyr finnes det bra utvalg av. 

Utekjøkken har ofte også et kjøleskap. Der kan du oppbevare drikkevarer eller kjøtt som senere skal på grillen. Avhengig av størrelsen på kjøleskapet, kan det også være plass til salater og annet tilbehør.

Hva skaper et komplett kjøkken? En benkeplate! Den må altså heller ikke mangle i utekjøkkenet. Du trenger tross alt både plass til å forberede mat og en flate hvor du kan sette ferdige retter. Selv et lite utekjøkken bør ha en benkeplate.

Hvor stort et utekjøkken er, avhenger alltid av brukeren. Du kan selv velge størrelsen. Hver terrasse har forskjellige mål, og hver person har ulike krav til utekjøkken. Hvis hagen er ditt viktigste oppholdssted om sommeren, anbefales en litt større kjøkkenløsning. Med de rette ideene kan utekjøkkenet bli så fullverdig at du knapt vil lage mat inne i huset eller leiligheten. I vårt utvalg av pergola finner du også flere produkter for å optimalisere ditt utekjøkken.

Se på pergola med lamelltak nå →

Pergolux cortenstål grill under en 3x4 pergola i sollys

 

Viktige vurderinger for ditt utekjøkken

Utekjøkken kan altså være laget av forskjellige materialer. Ofte brukes rustfritt stål og andre ildfaste materialer. Noen eiere murer også utekjøkkenet fast på terrassen. Noe som imidlertid har vist seg å være et blikkfang, er et utekjøkken med treelementer. Du kan for eksempel få laget kledning i tre eller en benkeplate med treutseende. Tre har en naturlig utstråling og passer ypperlig til de fleste uteområder. En spilevegg passer også utmerket til pergolaen din i hagen.

Mange brukere velger også et utekjøkken som er overbygd. Det har den store fordelen at regn og snø ikke påvirker bruken. Overbygde utekjøkken kan dermed brukes også i dårlig vær. Det er viktig at du har riktig takoverbygg for terrassen. Under en pergola er du og dine gjester trygt beskyttet mot regn og snø, slik at dere kan spise i tørre omgivelser. Men også en vinterhage kan vise seg å være nyttig.

Oppdag pergolatilbehør nå →

Utekjøkken for din pergola fra PERGOLUX

Ønsker du å lage mat utendørs og derfor se nærmere på gjennomførte utekjøkken løsninger? PERGOLUX er rette stedet å starte hvis du ønsker å trylle frem et kjøkken i hagen din. Som profesjonell pergolaleverandør leverer vi høykvalitets pergolaer, og har lang erfaring med de potensielle utfordringene med å få brukt uteplassen som den fortjener. Vi vet hva som er viktig og hva som kjennetegner et godt utekjøkken. Dra nytte av vår erfaring og vår ekspertise!

Har du fortsatt spørsmål om utekjøkken eller et bestemt annet bruksområde? Da må du ikke nøle med å kontakte oss. Vi er tilgjengelige både via videosamtale, chat eller telefon. Vi ser frem til å høre fra deg!

Ta kontakt nå →


#farge_antrasitt
PERGOLUX Screen S1
fra 8.995 kr
#farge_antrasitt
PERGOLUX Pergola S1
fra 38.000 kr
Pergolux varmelampe i antrasitt
PERGOLUX Varmelampe
3.600 kr
#variant_skyveglass-uten-ramme
PERGOLUX Glassvegger S1
fra 21.700 kr
PERGOLUX Screen S2
fra 12.400 kr