Pergola inntil husvegg | Vårt samløse alternativ

3x4 Pergola antrasitt inntil husvegg

I PERGOLUX er det et stort fokus på funksjonalitet og stilrenhet. Alle produkter skal passe så godt inn i våre kunders uteplasser som mulig. Derfor har vi i PERGOLUX utviklet et sømløst og etterspurt alternativ til våre frittstående pergola:  Nemlig muligheten til å montere våre pergola inntil husveggen. Våre veggmonterte løsninger er både enkel å montere og blender godt inn med husveggen. De kan enkelt bestilles allerede nå! Klikk her.

Pergola inntil husvegg - Hvorfor velge denne løsningen? 

De fleste som kjøper en pergola gjør det i ønske om å ta uteplassen til et helt nytt nivå. Det er mange fordeler ved å kjøpe en pergola til uteplassen - men en av de viktigste fordelene er pergolaens mange funksjoner. En pergola løfter ikke bare hele uteplassen til et helt nytt nivå - men gir deg også muligheten til å utnytte uteplassen til det fulle både i regn og sol! 

Hvor du velger å plassere pergolaen er derfor viktig. På noen uteplasser passer en frittstående pergola utmerket, mens på andre uteplasser ville en veggmontert løsning være et mer naturlig alternativ. 

Tenk gjennom hvilke momenter som er viktigst for deg med din pergola. Det er spesielt tre punkter du kan ta stilling til:

1. Skal pergolaen plasseres ved en vegg eller skal den uansett stå frittstående?

2. Om du skal ha den ved husvegg, skal den stå plassert foran vindu eller verandadør?

3. Dersom den plasseres inn mot vindu eller dør, vil søyler mot husvegg være irritabel og stå i veien for tilkomsten?

Om du går for en frittstående pergola, kan denne likevel plasseres ved husveggen. I motsetning til en veggmontert, har du ved denne søyler på alle hjørner, som monteres til underlaget.

Veldig mange plasserer en frittstående pergola nettopp slik. En fordel med frittstående er at den kan flyttes til andre områder på uteplassen på senere tidspunkt, og er ikke avhengig av en vegg. 

Andre skal gjerne ha pergolaen plassert foran dør eller vinduer på terrassen. Dersom søyler mot vegg vil komme i veien for tilkomst, kan det være smart at du velger å montere pergolaen inntil husveggen. Du får da en mer sømløs overgang mellom hus og pergola, med halvparten så mange søyler. Pergolaen flyter pent inn i fasaden og du får fri passasje ut fra verandadøren.

Pergolux crystal utestue montert inntil husveggen

Er en veggmontert løsning mindre stabil? 

Et ofte stilt spørsmål gjelder stabiliteten på en pergola montert inntil en husvegg. Er den mindre stabil enn en frittstående pergola med fire søyler? Selvom det fort kan virke som om at dette er tilfelle, har vi i PERGOLUX sørget for å finne en løsning som sikrer pergolaens stabilitet. Står lamelltaket åpent under høye vindhastigheter, vil pergolaen kunne stå stabilt. Vår veggmonterte løsning er testet i røft vestlandsvær med høye vindhastigheter, og har uten problemer stått helt fast. 

Pergola inntil husvegg antrasitt nærbilde

Utviklet for røft nordisk vær

Våre pergola er designet og utviklet i Norge. Ved utviklingen av pergolaen har nøkkelfokuset vært å skape et produkt som tåler det tøffe, nordiske klimaet. Derfor er våre søyler ekstra tykke og robuste, noe som sikrer at pergolaen står støtt i røft vær. Våre pergola er også laget av aluminium, noe som gjør at de ikke ruster. Pergolaen kan dermed stå ute hele året uten noen problemer.

Den veggmonterte pergolaen festes godt til husveggen, samt til underlaget ved de to søylene. Veggbeslaget holder pergolaen stabilt og den er like godt sikret som en frittstående pergola.

Fordeler med pergola inntil husvegg

Det er mange fordeler med å velge en veggmontert pergola til din uteplass. En av dem er at du kan utnytte plassen maksimalt direkte fra stuedøren. Den sømløse overgangen mellom hus og pergola gjør at du unngår søylene nærmest verandadøren eller stuevinduet. 

Monterer du din pergola inntil husveggen slipper du også å montere to av søylene. Det vil dermed bli noe mindre skruing enn ved montering av en frittstående pergola.

3x4 Pergola antrasitt intill husvegg. Lamelltak


Dersom du trenger en lavere høyde for å få plass til å montere pergolaen under et takutstikk, kan du enkelt kappe høyden. Du kapper sakte gjennom aluminiumen og borer to nye hull til braketten som skal inn nede på søylen. Så lager du et lite hull eller en utsparing for drenering av vannet, som også er en enkel sak.

Veldig mange ønsker å ramme inn pergolaen. Dette kan enkelt gjøres med våre zip-screens/spilevegg løsninger. Med en veggmontert pergola har du èn side mindre å dekke. Du kan med andre ord enklere ramme inn en pergola som er montert direkte til husveggen.

Ønsker du å vite mer om våre sideveggløsninger til pergola kan du lese mer i dette blogginnlegget om pergola med vegger.

Pergolux pergola 3x4 inntil husveggen med screen

Flere kommende lanseringer 

Vi i PERGOLUX jobber stadig med å videreutvikle våre produkter slik at vi best mulig kan tilfredsstille våre kunders behov. Montering av pergola inntil husvegg har vært et gjentagende spørsmål fra våre kunder. Vi utviklet derfor den solide veggmonterte pergolaen. På samme måte ser vi stadig etter nye, spennende muligheter og har alltid noe trendy i kikkerten. Derfor har vi nylig lansert både innglasset utestue, glassvegger som passer til alle våre pergola - og ikke minst pergola med glasstak. 


#farge_antrasitt
PERGOLUX Screen S1
fra 8.995 kr
#farge_antrasitt
PERGOLUX Pergola S1
fra 38.000 kr
Pergolux varmelampe i antrasitt
PERGOLUX Varmelampe
3.600 kr
#variant_skyveglass-uten-ramme
PERGOLUX Glassvegger S1
fra 21.700 kr
#farge_antrasitt
PERGOLUX Sundream S1
fra 46.700 kr