Pergola med vegger | 3 gode alternativer

3x4 Pergolux pergola antrasitt med vegger på terrasse

En pergola med tak er i seg selv et kjært produkt som øker bruksmulighetene på enhver uteplass. Pergolaen rammer inn uteplassen og skaper en lun og tørr sone, beskyttet mot vær og vind. Det er samtidig flere muligheter for hvordan du kan ramme inn din pergola med vegger. De ulike typene sidevegger har forskjellige bruksmuligheter. Derfor er det viktig å sette seg inn i hvilke typer vegger som finnes før du tar et endelig valg. Hva skal du velge når du tenker på pergola med vegger? I denne guiden vil vi forklare forskjellen på de ulike typene sidevegger til pergola. Vi trekker frem fordeler og ulemper med de forskjellige typene, slik at du ser hva som best dekker ditt behov.

Screens - To forskjellige typer 

Den vanligste typen sidevegg til pergola er screens. Dette er fleksible vegger som kan dras ned til ønsket høyde. Vanlige screens blir i hovedsak brukt til solskjerming. De fleste timene av dagen kommer solen inn fra siden og screens er derfor et viktig tilvalg for deg som er opptatt av solskjerming. En annen viktig årsak til at mange ønsker å montere screens på sin pergola, er innsyn. Screens er normalt laget i en semi-transparent duk, noe som gjør at du hindrer innsyn samtidig som du kan se svakt gjennom duken. 

PERGOLUX Screen lukket

Andre årsaker til at mange velger å montere screens som sidevegger til pergola, er vind. I Norge kan det blåse på de fleste steder i landet og vindskjerming er derfor noe mange har behov for. Enkelte sommerdager setter du kanskje pris på den lune deilige vinden, mens andre dager er det den kjølige vinden som hindrer deg fra å sitte ute. Med screens får du en smart løsning som enkelt kan tilpasses.

Når du skal velge screens for vindskjerming er det spesielt én ting som er viktig å se etter, nemlig zip-funksjon. Vanlige screens er uten innfesting i sidene. Disse er gode som solskjerming, for å minske innsyn og skjerme mot svak vind. Ønsker du noe som tåler mer vind, er zip-screens som er festet i sidene et godt alternativ. Når det blåser veldig mye og pergolaen ikke er i bruk, skal screens trekkes opp igjen i kassetten sin.

Spilevegger

Det finnes også flere smarte alternativer dersom du ikke har behov for den samme fleksibiliteten som kommer med screens. Kanskje ønsker du mest et stilig design og skjerming for innsyn. På sidene til en PERGOLUX pergola kan du montere spilevegger i tre, i både liggende og stående utforming. Spileveggene våre setter et unikt preg på pergolaen og gir et stilfullt uttrykk. Man kan beholde det naturlige utseendet på spilene og la dem bli grå med tiden, eller beise dem i ønsket farge.

PERGOLUX Spilevegg

Våre kvalitetesspilevegger er håndlaget av norske tømrere og er et utrolig flott stilelement til din pergola. Spileveggen leveres delt opp i lameller - og er meget enkle å montere på pergolaen!

Glassvegger

Etter nøye utvikling har vi endelig lansert glassvegger, som er en del av PERGOLUX sitt økosystem. Det vil si at du kan ettermontere glassveggene dine på både PERGOLUX pergolaen og andre PERGOLUX modeller. Glassveggene kommer i tre forskjellige varianter, som gjør at du fritt kan velge ønsket stil og funksjon. Vi tilbyr både skyveglass med eller uten rammer - som fungerer utmerket som skyvedører til din pergola. Vi tilbyr også muligheten for fast glass. Uansett hvilke varianter du velger å gå for - er glassvegger et utrolig stilig tillegg til din pergola.

Vi har også nylig lansert vår helt egen innglassede utestue. Crystal utestuen kommer fullt innglasset som veggmontert med glasstak, og er en perfekt løsning for deg som ønsker en skikkelig utestue men samtidig ikke ønsker å tømme lommeboken.  Pergolux crystal utestue med glassvegger

Hvorfor pergola med vegger?

Det er helt klart mange fordeler med å montere vegger til pergolaen. Skjerming for regn og vind samt å hindre innsyn fra naboer, er ofte noen av behovene. De ulike typer vegger har også sine unike egenskaper, og hver uteplass kan gi ulike behov for valg av vegg. En pergola med vegger og tak gir et pent uttrykk og en ekstra innrammet sone, skjermet for været. De ulike veggene er derfor gode tilleggsprodukter til din pergola. Du kan da utnytte bruksmulighetene maksimalt. Uteplassen vil kunne benyttes i langt større grad og hverdagsgleden lar ikke vente på seg. 

Bestill din helt egne og unike pergola med vegger i dag! 

PERGOLUX Pergola med vegger i solnedgang med koselig belysning

5 gode fordeler oppsummert

 • Du får en lunere opplevelse under pergolaen
 • Skjermer for innsyn fra naboer
 • Pergolaen får et stilfullt design
 • Øker bruksmulighetene
 • Du skaper din egen unike pergola

  #farge_antrasitt
  PERGOLUX Screen S1
  fra 8.995 kr
  #farge_antrasitt
  PERGOLUX Pergola S1
  fra 38.000 kr
  Pergolux varmelampe i antrasitt
  PERGOLUX Varmelampe
  3.600 kr
  #variant_skyveglass-uten-ramme
  PERGOLUX Glassvegger S1
  fra 21.700 kr
  PERGOLUX Screen S2
  fra 12.400 kr