Ofte stilte spørsmål

Levering

Montering

Teknisk

Vedlikehold

Levering

Jeg ser dere bare hare manuelle screens. Har dere også motoriserte alternativer?

Klima: Norge er et land med hardt og varierende klima. For å unngå problemer med fukt etc. har vi valgt å gå for en løsning uten motoriserte screens. Brukervennlighet: Våre manuelle screens er enkle å bruke og vesentlig mer effektiv enn en elektrisk løsning. Design: Med manuelle screens slipper du ledninger i tillegg til at du får en slim og vakker løsning som ikke tar for mye fokus. Økonomi: Ved å velge manuelle screens slipper man installasjonskostnader fra el installatør. Dette blir derfor en økonomisk gunstig løsning.

Les mer →

Montering

Hvordan fester man pergola til underlaget?

Hvordan fester jeg pergolaen til underlaget på min uteplass? Når du skal montere din pergola på uteplassen, er det viktig å feste den på riktig måte til det underlaget den skal stå på. En generell huskeregel for alle underlag er at det bør være i vater. Underlaget bør også være fast, slik at pergolaen blir godt forankret og står stabilt selv i sterk vind. Det skal tåle vekten av selve pergolaen, samt noe snø som kan legge seg på taket.  Før du setter i gang med innfestningen, vurdér følgende – uansett underlag: Tåler underlaget vekten av Pergolux Pergolaen? Når du er ferdig med monteringen, må du ha gjort en god nok jobb med innfestningen at ikke vindkreftene skal kunne stikke av med pergolaen. Så hvordan fester man pergola til underlaget? I dette innlegget får du tips for hvordan du går frem ut ifra hvilket underlag pergolaen skal stå på. Forarbeid

Les mer →

Kan høyden tilpasses?

Høyden på pergolaen kan enkelt tilpasses. Du kan kappe høyden på pergolaen ved å bruke for eksempel en kappsag (treblad kan fint benyttes). Deretter må du borre 4 nye hull til søylefoten. Når søylene er kappet anbefaler vi at enden hvor det har vært kappet dekkes til med silikon eller lakk.

Les mer →

Hvor lang tid tar det å montere produktet?

Vi beregner normalt 4 timer for 2 personer å montere pergolaen. Dette varierer selvfølgelig veldig fra person til person. Vi beregner normalt 1 time for å montere en screen eller en spilevegg mot pergolaen etter at pergolaen er satt opp.

Les mer →

Må man være håndverker for å montere pergolaen?

Absolutt ikke! Vi har utarbeidet en god monteringsveiledning slik at du enkelt kan montere den selv. Vi presiserer at dere bør være minimum 2 personer for å montere pergolaen. Om du ikke ønsker å montere pergolaen selv, anbefaler vi at du tar kontakt med en håndverker nær deg.

Les mer →

Kan pergolaen monteres inn mot vegg?

Pergolux Pergola kan fint monteres inn mot vegg, men vi anbefaler å beholde alle 4 beina. Ønsker du en annen løsning står du selvsagt fritt til å være kreativ. Merk at egne modifikasjoner vil påvirke den modifiserte komponenten sin garanti.

Les mer →

Teknisk

Jeg ønsker å lukke sidene for vind. Er dette mulig?

Ja ved å bruke Pergolux Screens kan du lukke sidene for vind. Pergolux screen er i hovedsak for solskjerming og vil kunne blafre litt i vinden men passer fint for de fine sommerdagene. Du kan også installere Pergolux spilevegg for å stenge mot vind. På grunn av mellomrom mellom spilene er denne ikke vindtett men vil redusere vindmengden betraktelig. Egne tilpassede løsninger som glass etc. Er også mulig.

Les mer →

Hvor mye vind tåler pergolaen?

Pergolaen er testet i sterk vind, men vi anbefaler alltid å la lamellene stå åpen når pergolaen ikke er i bruk for at pergolaen ikke skal bli et stort vindfang og dermed ødelagt av vinden.

Les mer →

Er taket vanntett?

Lamellene på taket er laget slik at vannet renner ned i en renne på siden av pergolaen som fører vannet til utsiden av pergolaen.

Les mer →

Er pergolaen søknadspliktig?

Pergola vil nok anses som en «mindre frittstående bygning» og det betyr at skal den unntas søknadsplikt må den være minst 1.0m fra nabogrensen. Vi anbefaler å lese selv hva direktoratet for byggkvalitet skriver her:https://dibk.no/bygge-selv/dette-kan-du-bygge-uten-a-soke/

Les mer →

Vedlikehold

Ønsker du å snakke med en ekspert?

Send en e-post til post@pergolux.no eller bli oppringt av en ekspert 😄